Iste lavet på grøn te med citron og ingefær

20 gr. Grøn The med citron og infegær

1 liter kogt vand på 80 °

9 skiver frisk ingefær- tyndt skåret

1 citron skåret i tynde skiver

Saft af to friske limefrugter

Kog vandet, lad det bliver 80 ° og hæld det derefter over thebladene. Lad theen trække i 7-15 minutter. Lad theen blive kold inden den sættes i køleskabet tilafkøling i 2-4 timer. Kom frisk ingefær, limesaft og citronskiver i en kande og hæld den friskbryggede the over.

Server istheen i høje glas med sugerør, isterninger, citronskiver til pynt.

Gode råd til brygning:

Bitter The: Hvis din the er bitter tilføj evt økologisk bagepulver. Hvorfor tilføje bagepulver til iste? Nogle te kan være bitre. Tilsætning af bagepulver neutraliserer det og giver en blødere smag. Brug altid kun en teske til en letter the. 

Tilsæt altid den friske frugt i glasset, ikke kanden: Dette forhindrer frugten i at “falde sammen” og at resten af væsken ikke bliver i kanden ikke bliver grødet frugt. 

Opskriftsvariationer

Prøv at tilføje honning eller agave, det søde tilfører til et andet lag af smag. Honningen skal tilsættes, når vandet er varmt.

Tilsæt mynte – surr bladene op for ekstra smag. Mynte og ingefær er en lækker kombination


Denne drik indeholder koffein