Darjeeling First Flush 2019 Premium Te Tea fra Victoria’s Peak

Darjeeling First Flush 2019

SFTGFOP 1 FF – Tea Garden “Victoria’s Peak”

First Flush er en betegnelse for de allerførste plukninger af the fra Darjeeling-regionen i det nordlige Indien.

Selve Darjeeling-regionen grænser sig til Himalayabjergene og Nepal. 

Den spæde start for First Flush tog sin begyndelse i 1960’erne. The-elskere fra hele verden ventede med spænding på, hvornår de nyeste plukninger ville komme til Europa.  Den gang tog det længere tid, da forsendelserne kom med skib. I dag kommer de første sendinger First Flush med fly. Det er derfor også blevet muligt, at sende et mindre batch, hvilket har øget kendskabet til mindre the-haver i Darjeeling. 

Derfor går der kun et par dage fra de første plukninger før europæerne kan nyde ”Theens Champagne”. 

Darjeeling i retrospekt

Året 2017 var for Darjeeling-thehaverne et ”Annus horribilis”. Mange af haverne har måtte rejse sig igen og overkomme strejken og de mange følgevirkninger, som stadig har en effekt i dag. 

Annus horribilis-problemer i tre dele

Det største problem, udover mangel på vand, er mangel på kvalificeret arbejdskraft. 

Grundet strejken blev mange dygtige theplukkere og argronomer tvunget til at rejse for at finde andet arbejde. Disse arbejdere er nu flyttet til andre regioner i Indien, hvor de har måttet finde nye job, som ofte er langt bedre betalte end arbejdet i thehaverne. 

Thehaverne i Darjeeling bliver nu konfronteret med den store udfordring ved ikke at kunne skaffe den fornødne kvalificerede arbejdskraft. 

En anden udfordring, som haverne står overfor, er selve høsten. Når de spæde blade er modne til at blive plukket, er det simpelthen ikke muligt at skaffe nok plukkere til haverne. Når en thebusk ikke bliver plukket, begynder den naturligt at gro flere blade. Dette medfører, at de spæde blade bliver for store og hårde, og de mister dermed deres aroma og sødme. Dette bevirker yderligere, at kvaliteten falder betydeligt og havens økonomi og likviditet påvirkes markant. 

Haverne er derfor inde i en ond cirkel, som er svær at bryde. 

Her var det store dilemma, hvordan buskene skulle beskæres. En kort beskæring betød, at kvaliteten af the ville falde betydeligt. Derfor valgte mange haver at lave en moderat beskæring, hvilket også gav problemer, da arbejdsstyrken var reduceret. Konsekvensen af beslutningen betød, at Darjeeling 2018 høsten lå langt fra den høje kvalitet Darjeeling er kendt for. Der var nogle plukninger, som kunne levere batches af Premium kvalitet – disse var derfor meget dyre og blev hurtigt udsolgt. 

Hvad kan vi forvente af First Flush 2019?

Som traditionen forskriver, afholdes den berømte Holi Festival, som hylder forårets komme og fejrer at det gode triumferer over det onde. 

Efter festivallen er overstået begynder høsten af First Flush.

Kvantiteten af ypperlig Darjeeling First Flush vil desværre være dalende. Gode og særdeles gode batches vil stige i pris. Vi kan desværre ikke oplyse om et prisleje på theen før den ankommer til forretningen. 

Erfaringer fra 2017 og 2018 har vist, at mange batches bliver solgt på forhånd. Bottega Luigia har ikke benyttes sig at disse tilbud, da vi kræver, at kunne smage sendingerne inden vi beslutter os for at købe theen. 

Men den First Flush vi vil præsentere vil blive Premium kvalitet. 

Vi forpligter os til at skaffe det bedste og derfor kan vi ikke garantere for udsolgte batches.

Alle kunder bliver forsikret om, at kun det bedste vil blive valgt. 

Vi glæder os til at vise den nye First Flush, og sædvanen tro vil der være flere haver at vælge imellem.