Opskrift på sukkervand til iste
Denne opskrift stammer fra vores Nabo Restaurant M i Store Kongensgade. De har har gennem længere tid serveret iste i deres establisement til stor glæde og nydelse for deres gæster.
Det er med stor glæde at vi bringer denne opskrift som er ganske let at følge og uundværlig når der brygges isthe.
Ingredienser:
1 dl økologisk muscovadosukker eller rørsukker
1 dl vand
Vi anbefaler at der bruges ca. 100 ml sukkervand til 1 litter the. Lav evt en stor omgang og opbevar blandingen i køleskabet.
Tidsforbrug: Omkring 10 min.
Fremgangsmåde
Vand og sukker kommes i en lille gryde, og bringes i kog på lavt blus, blandingen må aldrig varmes hurtigt op, da sukkeret så bliver brunet, og der med skaber en brændt bismag. Rør omhyggeligt med et piskeris i gyden med ottetals bevægelser. Efter et par minutter, når sukkeret er smeltet tages gryden af komfuret og blandingen sættes til afkøling.
Et lille råd fra Rest.M: Kog aldrig sukkerlagen ind, det vil give blandingen en tyk konsistens. Desuden bliver blandingen endnu tykkere i konsistensen, når den køler af. Og hvis den bliver for tyk, bliver det ikke et godt blandingsresultat med den delikate the.
Hæld den afkølede blanding på flaske eller i en beholder med låg i køleskabet. Blandingen kan holde sig ca. to-tre uger i købeskabet.
Viden om sukkertyper
Rørsukker er det sukkerprodukt, som udvindes af sukkerør. Stænglerne hugges af, bladene fjernes og bringes til sukkermøllen. Her bliver stænglerne knust, og den sukkerholdige saft bliver presset af i flere omgange. Derefter laves et indkog af saften så det bliver til en klæbrig, brun masse, som sælges under navne som melasse eller “honning”. Mår massen udsættes for en fuldstændig inddampning krystalliserer sukkeret, og dermed udvinder man det produkt som kendes under navnet rørsukker, der forhandles “stødt”, dvs. knust.
Rørsukker raffineres på en måde at man fjerner alt andet end det rene sukker. Ofte har traditionelt rørsukker der har en kornstørrelse på 0,90-1,20 mm.
Muscovadosukker er rørsukker der ikke er blevet raffineret. Denne sukkerart er særligt kendetegnet ved mindre sukkerkrystaller (mellem 0,30-0,40 mm)
I kraft af, at denne type sukker er uraffineret, har muscovadosukker et større indhold af sirup er dermed mere fugtigt end demerarasukker. Og bruges denne type sukker til lemonade og syltning.