“Fersken iste”
Isthe lavet på ren frugt.
Prøv denne skønne sommerdrik, som smager let og læskende, når du sidder nyder solens stråler.
20 gr Fersken the
1 liter kogende vand
2 dl sukkervand følg opskrift fra linket
1 citron skåret i skiver
Saft af en presset lime
50 gr. rengjorte hindbær
50 gr. rengjorte blåbær
100 gr. rengjort fersken skåret i skiver
Isterninger efter behov. Gerne knuste.
Bring vandet i kog og hæld over blandingen. Bryg teen og lad den trække i 10-30 minutter. Når blandingen ikke er skoldhed sættes den til afkøling i køleskabet i 2-3 timer. Efter drikken har kølet ned tilsættes, sukkervand, og slutteligt smages der til med limesaft. Brug to høje glas og evt sugerør.
Kom knuste isterninger i inden servering og tilsæt frugt og bær.
Serveres iskold.
Opskriftsvariationer
Prøv at tilføje agave eller honning i stedet for sukkervand til. Honningen skal tilsættes, når vandet er varmt.
Tilsæt frisk mynte eller nana mynte – surr bladene i et lille bundt for at give ekstra smag. Mynte og fersken er en herlig kombination.
Tips til The:
Brug evt kildevand, eller filtreret vand til din isthe: Den type vand, du bruger, vil i høj grad påvirke smagen på din te. da det har den renere smag.
Hvis du bruger fyld selv teposer:
Bind altid teposerne sammen, så de er lette at fjerne senere.
Bitter The: Hvis din the er bitter tilføj evt økologisk bagepulver. Hvorfor tilføje bagepulver til iste? Nogle te kan have en bitter smag. Tilsætning af bagepulver neutraliserer den bitre og giver en blødere smag. Brug altid kun en teske til en litter the.
Tilsæt altid den friske frugt i glasset, ikke kanden: Dette forhindrer frugten i at “falde sammen” og at resten af væsken ikke bliver grødet frugt.